تأسیس شرکت طی ۳ اقدام زمانی مهم!

تأسیس شرکت طی ۳ اقدام زمانی مهم
4.9
(8)

بی اطلاعی از الزامات شروع هر کسب و کار، می‌تواند تبعات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد. لذا مالکان کسب و کار باید گام‌های نخستین خود را در راستای شروع یک کسب و کار قدرتمند، به درستی برداشته تا از تبعات احتمالی آن مصون بمانند. ما در این مقاله قصد داریم، مهمترین فعالیت‌هایی که می‌بایست برای تأسیس شرکت خود از آن مطلع باشید.را، با طبقه‌بندی در ۳ اقدام زمانی مهم، برای شما تشریح کنیم.

۳ اقدام زمانی مهم

برای تأسیس شرکت باید سه نوع از اقدامات زمانی را انجام دهید:

  • اقدامات قبل از تأسیس شرکت
  • اقدامات زمان تأسیس شرکت
  • اقدامات بعد از تأسیس شرکت

 


اقدامات قبل از تأسیس شرکت:


با چشم باز وارد کسب و کار جدیدتان شوید

اگر در حال راه اندازی کسب و کار جدیدی هستید، بهتر است با چشم باز وارد آن شوید. کم نیستند شرکت‌هایی که بدون شناخت بازار و محیط کسب و کارشان، فعالیت خود را شروع می‌کنند.و بعد از گذشت مدت زمان کوتاهی، با مشکلات متعددی مواجه می‌شوند. لذا برای یک شروع قدرتمند و پیشگیری از مشکلات احتمالی عدم شناخت محیط کسب و کارتان می‌توانید،.از موسسات خدمات مالی خبره و صلاحیت دار بخواهید که برای کسب و کارتان طرح توجیهی تهیه کنند.

 

طرح توجیهی

طرح توجیهی، گزارشی است که شما با کمک آن می‌توانید،.قبل از تأسیس شرکت از توجیه سرمایه‌گذاری.در کسب و کار خود اطمینان مناسب و معقولی (و نه ۱۰۰ درصد) را بدست بیاورید. این گزارش با در اختیار گذاشتن اطلاعات زیر، امکان کسب شناخت شما را فراهم می‌کند.

  • هدف شرکت شما،.
  • مشخص کردن فهرست خدمات یا محصولات شرکت شما،.
  • بررسی تقاضای بازار برای خدمات یا محصولات شما و تغییر نیاز بازار تا چند سال آینده،.
  • مشخص کردن رقبای اصلی شما،.
  • استراتژی بازاریابی شما در بین رقبا،.
  • سرمایه مورد نیاز برای خرید دارایی‌ها در شروع کسب و کار،.
  • سرمایه مورد نیاز برای هزینه‌ها و مخارج جاری ماهانه (یا اصطلاحاً سرمایه در گردش)،.
  • دوره بازگشت سرمایه،.
  • منابع تأمین مالی،.
  • اثر ریسک‌های مختلف بر کسب و کار شما: مثل تحریم واردات مواد اولیه، اثر نوسان نرخ ارز، و …
  • تکالیف قانونی خاص: مثل مالیات، تعهد ارزی و …
  • معافیت‌های مالیاتی خاص فعالیت شما،.
  • و …

آگاهی و تسلط بر موارد فوق به شما کمک می‌کند،.که مسیر حرکت خود را بهتر بشناسید.و از ابتدا خود را برای مواجهه با مشکلات احتمالی آماده نموده.و اقدامات مقتضی را برنامه‌ریزی و اجرا نمائید.

 

جنگ اول به از صلح آخر

موضوع دیگری که باید مورد بررسی قرار دهید، انتخاب شرکای مناسب و انجام توافقات قبل از تأسیس است. شما باید در انتخاب شرکای خود از افرادی که با استراتژی‌ها، نگرش و شیوه مدیریت‌تان همسو نیستند، فاصله بگیرید. گاهی یک اختلاف عقیده کوچک در نحوه مدیریت می‌تواند دردسرساز شده و ادامه شراکت را با مشکل مواجه کند. لذا توصیه می‌کنیم پس از انتخاب شرکا، به مشخص کردن حقوق و مزایا،.سهم هر شریک از سود یا زیان (با توجه به میزان آورده نقد، غیر نقد، حدود وظایف، مسئولیت‌ها،.و یا حتی اعتبار و تجربه شخصی شریک) و … اقدام نمائید. پیش‌بینی این موارد باعث می‌شود که قبل از تأسیس شرکت،.از وقوع هر گونه اختلافات احتمالی ناشی از عدم توافق بین شرکا جلوگیری شود.

 

به خوش نامی اهمیت دهید

انتخاب نام یکی از اقدامات مهم قبل از تأسیس شرکت محسوب می‌شود،.که می‌بایست برای آن وقت کافی صرف کنید. یک نام مناسب، بهتر است به صورت خبری انتخاب شود. نام‌های خبری تداعی کننده نوع فعالیت و ویژگی‌های خاص (تجربه، کیفیت محصول یا خدمت، و …) فعالیت شماست. این همخوانی نام و فعالیت شرکت به مخاطبان شما کمک می‌کند، تا راحت‌تر نام شرکت را به ذهن بسپارند. در حال حاضر انتخاب یک نام برای ثبت شرکت دارای شرایطی است که می‌بایست مورد توجه قرار دهید. به عنوان مثال، نام شرکت باید:

  • از سه سیلاب (بخش) تشکیل شده باشد. مثل: شرکت  سرمایه سازان نوین.
  • در لغت‌نامه دهخدا وجود داشته باشد.
  • حتماً فارسی باشد (لاتین نباشد).
  • طبق شئون اسلامی باشد، و …

 


اقدامات زمان تأسیس شرکت:


ثبت شرکت

در حال حاضر، فرآیند ثبت شرکت به صورت اینترنتی صورت می‌گیرد. شما با ورود به سایت اداره ثبت شرکت‌ها به آدرس www.irsherkat.ssaa.ir می‌توانید،.اطلاعات و مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنید. در واقع، این اولین گامی است که باید طی کنید. پس از پذیرش اینترنتی در سایت مزبور و اخذ تائیدیه پذیرش، نوبت به ارسال فیزیکی مدارک از طریق پست می‌رسد. پس از بررسی مدارک ارسالی توسط اداره ثبت، با اقدام حضوری شما،.درخواست ثبت شرکت در دو نسخه تهیه و تنظیم می‌شود. یک نسخه از این درخواست نزد اداره ثبت، و یک نسخه نزد شما باقی می‌ماند. نهایتاً در گام آخر، بعد از ثبت شرکت باید به درج آگهی تأسیس شرکت،.در روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران به آدرس www.rrk.ir اقدام نمائید.

 

برون سپاری کنید

انجام مراحل ثبت شرکت، شامل جزئیاتی است که ما به منظور ساده‌سازی از تشریح آن صرف‌نظر کردیم. لذا انجام این مراحل توسط شخص شما، ممکن است فارغ از لذت تجربه کردن انجام آن، با دشواری‌هایی همراه باشد. به همین منظور به جای اینکه،.خودتان اقدام به ثبت شرکت کنید،.می‌توانید انجام این مراحل را به صورت برون سپاری پیش ببرید.

 

زمان‌تان را به کارهای مهم‌تری اختصاص دهید

پیشنهاد ما این است که، زمان با ارزش خود را به انجام کارهای مهم‌تری.(از جمله بررسی روش‌های تأمین مالی،.چگونگی سرمایه‌گذاری منابع مالی، چیدمان ساختار مدیریت حرفه‌ای، برنامه‌ریزی عملیات شرکت،.اقدام جهت استخدام صحیح کارکنان، و …) اختصاص دهید. مطمئناً اگر از نظر برنامه‌ریزی و اجرای آن، عملکرد قوی‌تری داشته باشید،.انجام هزینه‌های تأسیس از طریق برون‌سپاری، به زودی بازیافت خواهند شد. صرفه‌جویی در انجام چنین مخارجی، گاهی اوقات ممکن است بر خلاف تصور ما، گران تمام شود.

 


اقدامات بعد از تأسیس شرکت:


بیشترین اقداماتی که باید برای تأسیس شرکت انجام دهید،.بعد از شکل‌گیری و ثبت قانونی آن در اداره ثبت شرکت‌ها برای شما مترتب خواهد شد. برخی از این اقدامات به استناد مقرارت کشوری (شامل قانون تجارت، قانون مالیات‌های مستقیم، قانون مالیات بر ارزش افزوده،.قانون تأمین اجتماعی، قانون کار، و …).به عنوان تکالیف قانونی شما، و برخی دیگر با هدف یک شروع صحیح و آینده‌نگرانه فعالیت شرکت.(و البته به صورت اختیاری اما ضروری) می‌بایست انجام شود. در ادامه به تشریح ضرورت انجام هر یک از این اقدامات پرداخته ایم.

 

بخش اول – تکالیف قانونی

با وجود اینکه، امروزه فرآیند حسابداری شرکت‌ها کامپیوتری شده است،.اما در ایران طبق قانون تجارت (ماده ۶ تا ۱۹) و آئین‌نامه تحریر دفاتر.(موضوع ماده ۹۵ اصلاحی مصوب ۱۳۹۴/۰۴/۳۱ قانون مالیات‌های مستقیم)، نگهداری دفاتر قانونی.(دفتر روزنامه و دفتر کل) و ارائه آن به اداره امور مالیاتی الزامی است. لذا شما پس از تأسیس و ثبت قانونی نزد اداره ثبت شرکت‌ها مکلف خواهید بود،.نسبت به درخواست پلمپ دفاتر قانونی از طریق مراجعه به سایت اداره ثبت شرکت‌ها، به آدرس اینترنتی www.irsherkat.ssaa.ir اقدام نمائید.

 

تهدید اول – تاوان ۱۰ درصدی

طبق بند ۹ ماده ۶ آئین نامه تحریر دفاتر، تأخیر ثبت در دفاتر اشخاص حقوقی جدید التأسیس از تاریخ ثبت شخص حقوقی و در مورد سایر اشخاص از تاریخ شروع فعالیت تا دو ماه مجاز خواهد بود. الزام این بند از آئین نامه، به شما این پیام را می دهد که، می‌بایست به سرعت بعد از ثبت.قانونی شرکت، به اخذ دفاتر قانونی پلمپ شده اقدام نمائید تا فرآیند ثبت رویدادهای مالی شرکت‌تان به تأخیر نیافتد. تأخیر بیش از دو ماه موجب رد دفاتر و تعلق جریمه‌ای معادل ۱۰% مالیات متعلق خواهد شد.

 

از یکسال قبل به فکر باشید

برای پلمپ دفاتر قانونی هر سال مالی (به جز سال تأسیس)، می‌بایست از یکسال قبل اقدام شود. لذا در سال اول فعالیت، همزمان با پلمپ دفاتر سال تأسیس شرکت، پلمپ دفاتر سال بعد را نیز اقدام کنید. تخطی از انجام به موقع این تکلیف نیز موجب رد دفاتر و جریمه مربوطه خواهد شد.

 

کم یا زیاد؟

چنانچه برای اسناد حسابداری، به دفتر بیشتری احتیاج داشته باشید، می‌توانید در همان سال برای دریافت دفاتر اقدام کنید. اما چنانچه، یک یا چند جلد از دفاتر نانویس باقی بمانند، می‌بایست در زمان رسیدگی مالیاتی، آن‌ها را تحویل دهید.

 

حق تمبر ثبت سرمایه

به منظور رعایت تکلیف قانونی ماده ۴۸ قانون.مالیات‌های.مستقیم می‌بایست بعد از تأسیس شرکت،.حق تمبر ثبت سرمایه را معادل نیم در هزار ظرف مدت دو ماه از تاریخ ثبت شرکت بپردازید.

 

تهدید دوم – تاوان ۲ برابری

تخطی از پرداخت حق تمبر ثبت سرمایه، موجب می‌شود که به جای یک حق تمبر، سه حق تمبر پرداخت کنید. این جریمه در ماده ۵۱ قانون مالیات‌های مستقیم پیش بینی شده است.

 

اجاره‌نامه شرکت

چنانچه محل شرکت استیجاری است، اجاره نامه را به نام شرکت منعقد کنید. چراکه، برای اخذ مجوزهای فعالیت‌تان (مثل: کارت بازرگانی جهت واردات و صادرات).داشتن اجاره‌نامه به نام شرکت و کد رهگیری مربوطه ضروری خواهد بود.

 

تهدید سوم – رد هزینه اجاره

عقد قرارداد اجاره به نام شرکا، ممکن است در زمان رسیدگی مالیاتی، موجب رد هزینه اجاره شرکت شود.

 

مجوزهای فعالیت

سعی کنید در اسرع وقت، برای اخذ مجوزهای فعالیت شرکت‌تان اقدام کنید. در قانون مالیات‌های مستقیم و بخشنامه‌های آن، یکی از مهم‌ترین شرایط اخذ معافیت‌های مالیاتی، داشتن مجوزهای فعالیت است. لذا غفلت از آن ‌می‌تواند موجب از عدم تعلق معافیت‌های مالیاتی پیش بینی شده، برای شرکت شما شود.

 

ثبت نام کد اقتصادی

شرکت شما برای انجام معاملات خرید و فروش، نیازمند کد اقتصادی است. طبق ماده ۱۶۹ قانون مالیات‌های مستقیم، اشخاص حقوقی و صاحبان مشاغل که موظف به ثبت نام در نظام مالیاتی هستند،.مکلفند برای انجام معاملات خود موارد ذیل را رعایت نمایند.

  • صدور صورتحساب (طبق نمونه‌های اعلامی سازمان امور مالیاتی).
  • درج کد اقتصادی خود و طرف معامله در صورتحساب‌ها، قراردادها، و سایر اسناد مشابه.
  • اعلام فهرست معاملات به سازمان امور مالیاتی.

چیزی که در اینجا حائز اهمیت است، داشتن کد اقتصادی برای انجام تکالیف فوق است. شما برای اخذ کد اقتصادی می‌توانید مراحل پیش ثبت نام را با مراجعه به آدرس اینترنتی www.tax.gov.ir مراجعه کنید.

عدم ثبت نام و اخذ کد اقتصادی،.تشکیل پرونده مالیاتی و ایفای کلیه تکالیف مالیاتی شرکت‌تان را با مشکل مواجه می‌کند. به عنوان مثال علاوه بر موارد فوق الذکر، برای اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده،.اظهارنامه مالیاتی سالانه،.و … نیز به این کد نیاز دارید. عدم ایفای هر یک از این تکالیف مشمول جرائمی است،.که در مقاله‌ای دیگر به طور مبسوط به آن خواهیم پرداخت.

 

بخش دوم – اقدامات اختیاری اما ضروری

مراقب هویت‌تان باشید

ثبت برند (نام تجاری) و لوگو (علامت تجاری).یکی از مواردی است که معمولاً بعد از تأسیس شرکت از آن غفلت می‌شود. این غفلت در مواردی همچون ثبت دامنه (آدرس) سایت، ایجاد صفحات تجاری تلگرام و اینستاگرام و … مشکل‌ساز خواهد شد. لذا شما با پرداخت هزینه‌ای اندک می‌توانید، برند و لوگوی خود را بعد از تأسیس شرکت ثبت کنید. این اقدام، شما را از بروز مشکلات مزبور و سوء استفاده‌ دیگران از موقعیت تجاری‌تان مصون می‌کند. فقط به یاد داشته باشید که برند و لوگو را باید به نام شرکت‌تان ثبت کنید. چرا که، شرکا نیز در منافع ناشی از آن سهیم هستند.

 

مخاطبان اینترنتی کسب و کارتان را فراموش نکنید!

امروزه طراحی وب سایت، برای هر کسب و کار یک اقدام ضروری محسوب می‌شود. وب سایت می‌تواند، شما را در معرفی محصول، خدمت، و همچنین رفع مشکلات مخاطبان‌تان کمک شایانی کند. روزانه اغلب افرادی که به اینترنت دسترسی دارند، نیازهای اطلاعاتی خود را با جستجوی اینترنتی مرتفع می‌کنند. در واقع این افراد با تحقیق اولیه درصدد انتخاب بهترین راه برای انجام خرید خود هستند. لذا داشتن یک سایت خوب، کسب و کار شما را در معرض این جستجوها قرار می‌دهد. حال اگر سایت شما بتوانند.نیازهای اطلاعاتی این افراد را تأمین کند، می‌توان به مراجعه بعدی آن‌ها به کسب و کارتان امیدوار بود. البته داشتن سایت پایان کار نیست، بلکه می‌بایست آن را به عنوان ابزار مهمی در اجرای استراتژی‌های مدیریتی بکار گرفت.

 

نتیجه‌گیری

** تأسیس شرکت، تازه شروع کار است **

 


منبع: حسابیست، قانون مالیات‌های مستقیم

به قلم: امین رضا زارع

منتظر مقالات بعدی حسابیست باشید.


 

چه مقدار این مطلب برایتان مفید بود؟

برای رأی دادن همه ستاره‌ها رو رنگی کنید (:

میانگین آرا: 4.9 / 5. تعداد آرا: 8

شما هنوز رأی نداده‌اید!

14 دیدگاه برای “تأسیس شرکت طی ۳ اقدام زمانی مهم!

  1. میم.کاف گفته:

    نکات ریز اما بسیار کاربردی و مهمی بود، که اکثرا در روند انجام کار توسط کسی توضیح داده نمی‌شود، و یا با کلی دردسر بدست می‌آیند، که بسیار تاثیرگذار نیز هستند.
    ممنون از این اطلاع رسانی دقیق

  2. m.valojerdi گفته:

    محتوای اطلاعاتی این مقاله به قدری مفید و جامع بود که میتواند مثل یک نقشه گنج عمل کند ، مخصوصا برای کسایی که قصد تاسیس شرکتی را دارند.
    ممنون از زحماتتون

  3. fatemeh.hashemnejad گفته:

    سلام. بسیار عالی وباریز بینی ها دقیق نوشته شده. سوال هر شخص رو پاسخ میده. ممنون از زحمات شما

    • امین رضا زارع گفته:

      سلام و وقت بخیر
      خواهش میکنم
      باعث خوشجالی هست که نیازهای اطلاعاتی شما رو تأمین شده
      موفق باشید

  4. احسان بیگ رضایی گفته:

    ممنون استاد بابت اینکه صفر تا صد تاسیس شرکت را تشریح کردین و نکاتی که بار مالی داره را متذکر شدین!
    بنده خودم قبل از این مقاله فکر میکردم طرح توجیهی صرفا یه طرح فرمالیته برای اخذ وام هستش که بعد از خواندن این مطلب به اهمیت ویژه اون پی بردم! کلا دیدگاهم نسبت به طرح توجیهی برای آغاز کسب و کار تغییر کرد
    ممنونم

    • امین رضا زارع گفته:

      سلام و وقت بخیر
      خواهش میکنم
      خوشحالم که مفید واقع شد (:
      موفق باشید

  5. معصومه جعفری گفته:

    سلام
    تمامی مقالات سایت عالی و یکی از یکی بهتر?
    مخصوصا این مقاله که بسیار عالی تمامی موارد با جزییات و بسیار ساده توضیح داده شده و برای همه اشخاص، حتی کسانی که هیچ اطلاعات مالی ندارن بسیار کاربردی بیان شده
    موفق باشید??

    • امین رضا زارع گفته:

      سلام و وقت بخیر
      زنده باشید
      کاربردی بودن مطالب باعث دلگرمی ماست

      موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش جامع Pivot Table
کارهای چند ساعت را چند دقیقه‌ای انجام دهید!

دسترسی به دانلود 4 فیلم آموزش جامع
این ابزار فوق العاده را ساده، سریع و جامع یاد بگیرید
close-link
عضویت | ورود
شماره موبایل خود را با صفر وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد